Πώς Δουλεύω

Πώς δουλεύω ως coach σας.
Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μία παιδική χαρά να κάθεστε σε μία κούνια. Σκεφτείτε την ενέργεια που χρειάζεται να βάλετε για να ξεκινήσετε το κούνημα -- το αρχικό τίναγμα, τα πόδια τεντωμένα μπροστά και μετά τα μαζεύετε πίσω όσο πιο δυνατά μπορείτε. Για τις λίγες πρώτες στιγμές, ξοδεύετε πολύ ενέργεια καταπολεμώντας την αδράνεια. Αλλά στο τέλος, αξίζει η προσπάθεια. Έχετε μία τελείως νέα θέα, την αίσθηση της ελευθερίας και ένα συναρπαστικό συναίσθημα. Νιώθετε σαν να πετάτε!

Η διαδικασία της αλλαγής είναι συχνά σαν το κούνημα στην κούνια, δύσκολη στην αρχή αλλά στο τέλος μας ανταμοίβει. Το Συνεργατικό Coaching διευκολύνει την αλλαγή. Ο ρόλος του coach είναι σαν να έχετε έναν φίλο να σας σπρώχνει σε μία κούνια. Ο coach βοηθάει τον πελάτη να ξεπεράσει την αρχική αδράνεια και παρακινεί τη συνεχή αλλαγή.

Το βασικό στοιχεία του Συνεργατικού Coaching είναι ότι οι πελάτες έχουν τις απαντήσεις ή μπορούν να βρουν τις απαντήσεις. Από την άποψή του coach, τίποτα δεν είναι λάθος ή χαλασμένο και δεν υπάρχει λόγος να φτιάξει τον πελάτη. Ο coach δεν δίνει απαντήσεις· ο coach κάνει ερωτήσεις και προκαλεί την ανακάλυψη.

Μερικές φορές οι πελάτες νομίζουν ότι δεν έχουν τις απαντήσεις. Θα προτιμούσαν να πιστεύουν ότι κάποιος άλλος - ένας ειδικός - μπορεί να τους δώσει τις απαντήσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μία φυσική επιθυμία να αγοράσουν τις απαντήσεις σε ένα πακεταρισμένο πρόγραμμα αντί να κάνουν την απαιτούμενη δουλειά για να βρουν τις δικές τους λύσεις. Συχνά όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι καταλήγουν με απαντήσεις που δεν ταιριάζουν στις δικές τους μοναδικές ανάγκες.

Σε μερικές περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν μέσα τους μία φωνή που τους σαμποτάρει, μία επικριτική φωνή που ονομάζουμε "Σαμποτέρ", η οποία τους λέει ότι δεν έχουν τις απαντήσεις. Αλλά το Συνεργατικό Coaching βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι πελάτες πραγματικά είναι φυσικά δημιουργικοί, επινοητικοί και ολοκληρωμένοι και ικανοί να βρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Σαν coach σας, είμαι ένας σύντροφος που νοιάζεται και σας φροντίζει. Παρέχω έμπνευση και την απαιτούμενη ενέργεια για αλλαγή. Υποστηρίζω τους πελάτες μέσω της εξερεύνησης και της δράσης. Ακούω, ενθαρρύνω και κάνω ερωτήσεις που προκαλούν σκέψη. Παρέχω έναν ασφαλή χώρο για τον πελάτη ώστε να βρει περισσότερη χαρά και ικανοποίηση στη ζωή και στην επιχείρησή του. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο πελάτης είναι σε θέση, όλο και περισσότερο, να έρθει σε επαφή με αυτό που πραγματικά επιθυμεί και να βρει τον δρόμο για να φτάσει εκεί.